Riisipiirakat


Ohje Kinuskikissan sivuilta

16 kappaletta

Riisipuuro:
7 ½ dl täysmaitoa
2 dl puuroriisiä
1 tl suolaa

Taikina:
2 ½ dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 ½ dl vettä
1 rkl öljyä

Voiteluun:
voisulaa

Mittaa maito kattilaan ja kuumenna keihuvaksi. Huuhtele puuroriisi ja lisää kattilaan. Keitä välillä sekoitellen, kunnes puuro on paksuhkoa ja riisi puolikypsää (haudekattilassa kannen alla 20–30 minuuttia). Huomaa, että puuro paksuuntuu vielä jäähtyessään. Lisää loppuvaiheessa suola. Jäähdytä.

Sekoita kulhossa ruisjauhot, vehnäjauhot ja suola. Lisää vesi ja öljy ja vaivaa tasaiseksi.

Kauli taikina ruisjauhoja apuna käyttäen noin 3 mm:n paksuiseksi levyksi. Ota taikinasta 7 cm:n kokoisia ympyröitä muotilla tai nurinpäin käännetyllä juomalasilla.

Ohenna kukin ympyrä pulikan tai kaulimen avulla läpikuultavaksi soikioksi (14 x 17 cm). Suojaa kelmulla kuivumisen estämiseksi. Jos asettelet taikinalevyjä päällekkäin, ripottele väliin jauhoja.

Levitä täytettä taikinalevyn keskelle soikion muotoiselle alueelle. Jätä reunoille 3 cm kääntövaraa. Nosta taikinareunat täytteen päälle piirakan keskiosasta. Rypytä reuna etusormilla kevyesti painaen edeten keskeltä päihin. Korkeimmat taikinahuiput voi painaa hieman matalammiksi, jotta ne eivät pala uunissa.

Ripottele pellille hieman ruisjauhoja estääksesi piirakoiden tarttuminen. Älä käytä leivinpaperia, se voi syttyä palamaan.

Paista piirakoita 300 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Nosta kuumalta pelliltä liinan suojaan jäähtymään. Sivele päälle samantien voisulaa.

Kommentit