Ingredienser:
400 g spaghetti
200 g halloumiost
1 msk rapsolja
1 stor riven vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
4 äggulor
1 dl riven parmesanost
2 krm salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 dl hackad persilja
400 g spaghetti
200 g halloumiost
1 msk rapsolja
1 stor riven vitlöksklyfta
2 dl vispgrädde
4 äggulor
1 dl riven parmesanost
2 krm salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 dl hackad persilja
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1 dl av kokvattnet (för 4 port).
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spar 1 dl av kokvattnet (för 4 port).
Skär halloumin i små tärningar. Stek i oljan tills den är gyllene. Tillsätt vitlöken och stek ytterligare 1 minut.
Vispa ihop kokvattnet med grädde, äggulor, parmesan, salt och peppar. Häll ner vätskan i stekpannan med halloumifräset, rör i pastan och värm på svag värme under omrörning någon minut.
Vispa ihop kokvattnet med grädde, äggulor, parmesan, salt och peppar. Häll ner vätskan i stekpannan med halloumifräset, rör i pastan och värm på svag värme under omrörning någon minut.
Strö över persilja och servera direkt.
Kommentit
Lähetä kommentti