1 kg potatis
2 tsk salt
6-7 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
300 g rimmat fläsk (käytin ylikypsää pekonia)
4 l kokande vatten
2 msk salt
Till servering:
smält smör
lingonsylt
Skala och råriv potatisen. Arbeta samman med salt och vetemjöl till en lös deg. Forma degen till bollar med händerna. Doppa händerna i kallt vatten så går det lättare.
2 tsk salt
6-7 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
300 g rimmat fläsk (käytin ylikypsää pekonia)
4 l kokande vatten
2 msk salt
Till servering:
smält smör
lingonsylt
Skala och råriv potatisen. Arbeta samman med salt och vetemjöl till en lös deg. Forma degen till bollar med händerna. Doppa händerna i kallt vatten så går det lättare.
Skär fläsket i små tärningar. Gör en fördjupning i varje boll och lägg i 1 msk fläsktärningar i varje, vik över degen och platta till bollen. Lägg ner paltarna i kokande saltat vatten, och låt dem sjuda i ca 1 timme.
Servera paltarna med lingonsylt och smör.
Kommentit
Lähetä kommentti