Intialaista ruokaa tarjolla


Broileri-maapähkinäkastike

400 g broilerinleikkeitä
pieni sipuli
valkosipulinkynsi
1 prk kookosmaitoa
2 rkl punaista currytahnaa
1 dl maapähkinälevitettä
1 - 2 rkl soijakastike

Kuutioi broilerinleikkeet. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynsi. Kiehauta pinnoitetussa paistokasarissa noin desilitra kookosmaitoa. Sekoita joukkoon currytahna. Lisää joukkoon broileripalat ja sipulit. Paista muutama minuutti. Lisää joukkoon loppu kookosmaito, maapähkinälevite ja soijakastike. Hauduta noin 5 minuuttia. 

Palak paneer

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1 tl garam masalaa
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
300 g pakastepinaattia
2 dl ruokakermaa
200 g juustoleipää
1/2 tl suolaa

Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota ne öljyssä. Mausta garam masalalla, jeeralla ja inkiväärillä. Sekoittele muutama minuutti, jotta maut irtoavat. Lisää jäinen pinaatti ja kuumenna, kunnes pinaatti sulaa.Kaada pannulle ruokakerma ja kiehauta. Lisää lopuksi kuutioitu juusto. Mausta suolalla.

Naan-leipä

2 1/2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl vettä
1/2 pkt hiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1/2 dl rypsiöljyä
noin 6 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita

Sekoita jogurtti ja vesi keskenään kulhossa. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, suola, sokeri ja öljy. Lisää vehnäjauhot nopeasti sekoittamalla. Lämmitä uunipelti kuumaksi 250-asteisessa uunissa. Kauli taikinasta noin 5 mm:n paksuisia soikioita ja paista uunissa noin 5 minuuttia. Voitele kuumat leivät voisulalla.


Kommentit