Ican jouluruokavihkosesta löytyi tämä ihana resepti :)
Till formarna
rumsvarmt smör
strösocker
Passionfruktssufflé
3 passionsfrukter
2 dl passionsfruktsjuice
1 dl äppelmos
3/4 dl strösocker
2 msk potatismjöl
120 g äggvitor (120 g motsvarar ca 4 st)
Till formarna:
Pensla cocotterna (små suffléformar) med smöret uppåt
kanterna. Sockra formarna.
Passionskräm:
Förbered passionskrämen några timmar i förväg och låt stå
i rumstemperatur under plastfolie. Dela och skrapa ur passionsfruktskärnorna i
en kastrull. Blanda ner juice, äppelmos och hälften av sockret. Låt koka upp
och red av med potatismjölet utrört i lite kallt vatten, sjud under omrörning
tills smeten tjocknar. Låt svalna.
Sufflé:
Sätt ugnen på 200°C. Vispa äggvitorna till ett hårt skum
och häll i resten av sockret lite i taget under vispning. Vänd ner lite av
passionsfruktkrämen i marängen och vänd sedan försiktigt ner resten. Fyll
smeten i en spritspåse och fyll formarna med smeten. Grädda mitt i ugnen ca 9 minuter.
Oi nam! Ihanan kuohkean näköistä.
VastaaPoistaJa hyvää :)
Poista