Keväinen makkarakeitto ja chorizokääryleet

Snellman haastoi bloggareita kehittämään reseptejä All Natural -makkaroista, ja koska ruuan lisäaineettomuus on minulle tärkeää, päätin tarttua haasteeseen.


Keväinen makkarakeitto (5 annosta)

 
2 dl kuivattuja härkäpapuja
vettä
suolaa

1 porkkana
2 kevätsipulia
1½ l vettä
1 pkt Snellmanin All Natural Grillimakkaraa
80 g tuoretta babypinaattia
suolaa
jauhettua paprikaa
jauhettua chilipippuria



Huuhtele härkäpavut ja liota vedessä yön yli. Kaada liotusvesi pois, huuhtele ja keitä pavut miedolla lämmöllä miedosti suolatussa vedessä puolisen tuntia. Suikaloi porkkana ja kevätsipulit. Kaada liemi pois pavuista ja lisää kattilaan porkkana, kevätsipulit ja vesi. Mausta ja keitä 10 minuuttia. Lisää joukkoon ohueksi viipaloitu makkara (poista luonnonkuori) sekä babypinaatti ja keitä vielä viitisen minuuttia.


Chorizokääryleet (14-16 kpl)


2 varhaiskaalta
2 kevätsipulia
1 omena
1 pkt Snellmanin All Natural Chorizo
1 dl vaaleaa kotimaista olutta
suolaa
mustapippuria
paistamiseen voita

2 dl keitinlientä
1 dl vaaleaa kotimaista olutta
3 rkl tummaa siirappia
suolaa


 
Koverra kaaleista kannat pois. Laita kaalit yksi kerrallaan kattilaan kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Irrota kaalista lehtiä sitä mukaan, kun ne pehmenevät (7-8 ulointa lehteä/kaali). Jäähdytä lehdet kylmässä vedessä ja nosta ne talouspaperin päälle kuivumaan. Valuta loput kypsästä kaalista ja hienonna ne täytteeksi. Kuori ja raasta omena sekä hienonna sipuli ja makkarat siivuiksi. Paista makkarat kevyesti pannulla voissa ja lisää joukkoon kaalisilppu, omenaraaste sekä sipulisilppu. Paista pieni hetki, lisää joukkoon olut ja hauduta hetki miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Täyte on valmis, kun neste on haihtunut. Ohenna veitsellä pehmitettyjen kaalinlehtien lehtiruotia ja levitä lehdet työlaudalle. Jaa täyte kaalinlehdille, taita lehtien reunat sivulta ja kääri paketiksi. Asettele kaalikääryleet uunipannulle vieri viereen, lisää keitinliemi sekä olut ja ripottele päälle suolaa.  Valuta lopuksi kääryleiden päälle siirappia.
Kypsennä kaalikääryleitä uunissa 200 asteessa, kunnes ne ovat ruskistuneet. Voit halutessasi kääntää kääryleet välillä. Valele kypsymisen aikana vuoassa olevalla liemellä. Kun kaalikääryleet ovat hiukan ruskistuneet, alenna lämpö 150 asteeseen ja hauduta vielä 1 1/2 tuntia.

 

Kommentit