Snellman haastoi bloggareita kehittämään reseptejä All Natural -makkaroista, ja koska ruuan lisäaineettomuus on minulle tärkeää, päätin tarttua haasteeseen.
Keväinen makkarakeitto (5 annosta)
2 dl kuivattuja härkäpapuja
vettä
suolaa
1 porkkana
2 kevätsipulia
1½ l vettä
1 pkt
Snellmanin All Natural Grillimakkaraa
80 g tuoretta babypinaattia
suolaa
jauhettua paprikaa
jauhettua chilipippuria
Huuhtele härkäpavut ja liota vedessä yön yli. Kaada
liotusvesi pois, huuhtele ja keitä pavut miedolla lämmöllä miedosti suolatussa
vedessä puolisen tuntia. Suikaloi porkkana ja kevätsipulit. Kaada liemi pois
pavuista ja lisää kattilaan porkkana, kevätsipulit ja vesi. Mausta ja keitä 10
minuuttia. Lisää joukkoon ohueksi viipaloitu makkara (poista luonnonkuori) sekä
babypinaatti ja keitä vielä viitisen minuuttia.
Chorizokääryleet (14-16 kpl)
2 varhaiskaalta
2 kevätsipulia
1 omena
1 pkt Snellmanin All Natural
Chorizo
1 dl vaaleaa kotimaista olutta
suolaa
mustapippuria
paistamiseen voita
2 dl keitinlientä
1 dl vaaleaa kotimaista olutta
3 rkl tummaa siirappia
suolaa
Koverra kaaleista kannat
pois. Laita kaalit yksi kerrallaan kattilaan kiehumaan suolalla maustettuun
veteen. Irrota kaalista lehtiä sitä mukaan, kun ne pehmenevät (7-8 ulointa
lehteä/kaali). Jäähdytä lehdet kylmässä vedessä ja nosta ne talouspaperin
päälle kuivumaan. Valuta loput kypsästä kaalista ja hienonna
ne täytteeksi. Kuori ja raasta omena sekä hienonna sipuli ja makkarat siivuiksi.
Paista makkarat kevyesti pannulla voissa ja lisää joukkoon kaalisilppu,
omenaraaste sekä sipulisilppu. Paista pieni hetki, lisää joukkoon olut ja
hauduta hetki miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Täyte on
valmis, kun neste on haihtunut. Ohenna veitsellä
pehmitettyjen kaalinlehtien lehtiruotia ja levitä lehdet työlaudalle. Jaa täyte
kaalinlehdille, taita lehtien reunat sivulta ja kääri paketiksi. Asettele kaalikääryleet uunipannulle vieri viereen,
lisää keitinliemi sekä olut ja ripottele päälle suolaa. Valuta lopuksi kääryleiden päälle siirappia.
Kypsennä kaalikääryleitä
uunissa 200 asteessa, kunnes ne ovat ruskistuneet. Voit halutessasi kääntää
kääryleet välillä. Valele kypsymisen aikana vuoassa olevalla liemellä. Kun kaalikääryleet ovat hiukan ruskistuneet, alenna lämpö
150 asteeseen ja hauduta vielä 1 1/2 tuntia.
Kommentit
Lähetä kommentti