Kinuskinen päärynäkakku (munaton) ja tietoa Leivontafoorumista

Maaliskuun Leivontafoorumin haasteena on raidat. Itse ihastuin värivaihtoehdoista turkoosiin, vaaleansiniseen ja okraan. Postauksen lopussa on lisää tietoa Leivontafoorumin haasteesta ja siitä, miten sinäkin pääset mukaan haasteisiin ja vaikkapa voittamaan luomuksellasi palkinnon.


Pohja (munaton):
2 dl vehnäjauhoja
1 1/4 dl sokeria
1½ tl leivinjauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
50 g voita sulatettuja ja jäähdytettynä
0,75 dl päärynäsosetta
1 dl kivennäisvettä

Sekoita kuivat aineet (paitsi kaakaojauhe) kulhossa keskenään ja lisää kosteat aineet sekoittaen. Kaada puolet taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita kaakaojauhe siivilöiden toiseen taikinaan. Laita taikinat pursotinpusseihin. Vuokaa irtopohjavuoka (18 cm) leivinpaperilla. Pursota taikinat vuorotellen renkaina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30 min. Anna kakun jäähtyä ja puolita se.


Täyte:
3 säilykepäärynän puolikasta
1 dl kinuskikastiketta
1dl kuohukermaa
2 liivatelehteä
tilkka säilykepäärynöiden lientä

Kostuke:
4 rkl säilykepäärynöiden lientä

Päärynät leikataan pieniksi paloiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon kinuskikastike. Kuumenna säilykepäärynöiden lientä ja liuota liotetut liivatelehdet siihen. Sekoita liivate ohuena nauhana kinuskikermavaahdon joukkoon.

Paperoi irtopohjavuoka ja laita sen pohjalle toinen kakkulevy. Kostuta ja lisää päälle päärynän palaset. Seuraavaksi vuokaan tulee kinuskivaahto ja lopuksi toinen kakkulevy. Kostuta ja laita jääkaappiin yön yli.

Koristeet:
1 pkt sokerimassaa sekä pastavärejäTässä maaliskuun haasteen tarkemmat ohjeet: leipomus saa olla jokin helppo taikina, sekoitelma tai omien taitojen kartuttamisen vuoksi vaikeakin. Itse kuukauden haasteen aihe on raita, sillä monenmuotoiset raidat kuuluvat tulevaan kevääseen. Ne voivat olla vaakasuunnassa, pystysuunnassa, vinossa, kapeita, leveitä, eri värisiä... tärkeintä on itse raidat.

Värejä voit valita raidoille näistä maximissaan kolme:
- turkoosi
- vaaleansininen
- vaaleanpunainen
- pinkki
- oranssi
- okra
- harmaa

Kaikki aktiivijäsenet voivat osallistua haasteeseen.

Haasteen sponsorit helmikuussa:

http://www.valio.fi
http://www.dansukker.fi/

Mikäli osallistujia haasteeseen kertyy vähintään kymmenen * (10 kpl).
jaetaan lisäksi yksi silikooninen, italialainen 'professional -kakkuvuoka *) kolmanneksi palkinnoksi.

Osallistumisajan päätyttyä aktiivijäsenet äänestävät parhaat leipomukset ja kaksi - tai kolme *) eniten ääniä saanutta palkitaan. Äänestystapa ilmoitetaan myöhemmin. 


Jos itsekin innostuit ja haluaisit osallistua näihin Leivontafoorumin haasteisiin, niin ei muuta kuin mukaan vain. Ja mukaanhan pääsee rekisteröitymällä Leivontafoorumille ja aktiivijäseneksi taas pääsee (haasteisiin osallistumisen ehto) sillä, että käy osallistumalla foorumin keskusteluihin vähintään 20 kertaa. Tuon 20 viestiä saa aika helposti täyteen. Ja jos jotain jäi vielä mietityttämään, tuolta foorumilta voi kysellä.


Kommentit