Kakkupohja (jauhoton):
315 g sokeria
120 g huoneenlämpöistä voita
6 kananmunaa
100 g kaakaojauhetta
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vaahdota sokeri ja voi.
Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Siivilöi kaakaojauhe joukkoon
useammassa erässä ja sekoita varoen (varmista, ettei kulhon reunoille jää
kaakaojauhetta). Kaada taikina vuokaan (20x30 cm), joka on paperoitu. Paista
pohjaa n. 15-20 minuuttia ja anna sen jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.
Jogurttimassa:
4 liivatelehteä
2 kumkvatin mehu
1½ dl kuohukermaa
1½ dl maustamatonta luonnonjogurttia
1½ rkl sokeria
1 dl mangoraastetta (puolikas mango)
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Purista ne kuiviksi
ja liuota kiehuvaan kumkvattimehuun. Anna jäähtyä hieman. Kuori ja raasta mango
hienoksi raasteeksi. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon jogurtti, mangoraaste ja
sokeri sekä liivateseos. Sekoita tasaiseksi.
Kostutus:
1 rkl amarettoa
1 passionhedelmä
Kakun reunoille:
2 kumkvattia
½ karambola
Koristeeksi:
½ papaija
½ karambola
2 kumkvattia
½ passionhedelmä
3 ananaskirsikkaa
Kakun kokoaminen: kakkupohjasta leikataan
irtopohjavuokaan (Ø18 cm) sopiva palanen. Irtopohjavuoka paperitetaan ja
kakkupalanen asetetaan sen pohjalle. Passionhedelmän sisus sekoitetaan amarettoon
ja tällä kostutetaan kakkupohja. Siivuta kumkvatit ja karambola ja asettele
siivut vuoan reunoille. Kaada jogurttimassa vuokaan ja anna kakun hyytyä
jääkaapissa yön yli. Irrota kakku vuoasta ja koristele se hedelmillä.
Kommentit
Lähetä kommentti