150 g pakastevadelmia
1 rkl vettä
1½ dl kuohukermaa
2½ dl sokeria
1 tl sitruunamehua
1 rkl vaaleaa siirappia
1 tl raakalakritsijauhetta
Päälle:
150 g valkoista suklaata
1 rkl pakastekuivattuja mustikoita
Kiehauta vadelmat vesitilkassa ja paseeraa ne. Laita vuoan (n. 15x20 cm) pohjalle leivinpaperia. Sekoita ainekset (paitsi raakalakritsijauhe) kattilassa ja kiehuttele niitä keskilämmössä välillä sekoittaen ilman kantta, kunnes massa alkaa jähmettymään tiputettaessa kylmään veteen. Ota kattila levyltä ja lisää massaan raakalakritsijauhe hyvin sekoittaen. Kaada massa leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä huoneenlämmössä yön yli. Leikkaa toffeelevy suorakaiteen muotoisiksi palasiksi. Sulata suklaa mikrossa. Dippaa toffeepaloja toisesta päästä suklaaseen ja ripottele päälle mustikat.
1 rkl vettä
1½ dl kuohukermaa
2½ dl sokeria
1 tl sitruunamehua
1 rkl vaaleaa siirappia
1 tl raakalakritsijauhetta
Päälle:
150 g valkoista suklaata
1 rkl pakastekuivattuja mustikoita
Kiehauta vadelmat vesitilkassa ja paseeraa ne. Laita vuoan (n. 15x20 cm) pohjalle leivinpaperia. Sekoita ainekset (paitsi raakalakritsijauhe) kattilassa ja kiehuttele niitä keskilämmössä välillä sekoittaen ilman kantta, kunnes massa alkaa jähmettymään tiputettaessa kylmään veteen. Ota kattila levyltä ja lisää massaan raakalakritsijauhe hyvin sekoittaen. Kaada massa leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä huoneenlämmössä yön yli. Leikkaa toffeelevy suorakaiteen muotoisiksi palasiksi. Sulata suklaa mikrossa. Dippaa toffeepaloja toisesta päästä suklaaseen ja ripottele päälle mustikat.
Kommentit
Lähetä kommentti