Punaviinimarja-suklaatorttu




Taikina:
250 g vehnäjauhoja
60 g kaakaojauhetta
60 g tomusokeria
150 g kylmää voita paloina
1 muna (L-koko)

Punaviinimarjahyytelö:
500 g punaviinimarjoja
1 rkl vettä
80 g sokeria
5 liivatelehteä

Suklaaganache:
250 g tummaa suklaata
2½ dl kuohukermaa

Taikina: Laita tehosekoittimen kulhoon jauhot, sokeria, kaakaojauhe ja voi ja sekoita terällä murumaiseksi. Lisää muna ja jatka sekoitusta, kunnes seos muuttuu taikinaksi. Kääri taikina muoviin ja laita lepäämään jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Kauli taikina ja aseta se vuokaan (pohja ja reunat, irtopohjavuoka halk. 20 cm). Peitä taikina leivinpaperilla ja täytä kuivilla herneillä, jotka toimivat painona. Paista pohjaa 15-20 minuuttia, poista herneet ja paista vielä 5 minuuttia.

Hyytelö: Laita marjat ja vesi kattilaan. Kiehauta marjoja samalla murskaten niitä. Paseeraa marjat ja laita takaisin kattilaan sokerin kera. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Lämmitä marjaseos uudelleen ja lisää liivatteet. Kaada lähes jäähtynyt hyytelö lähes jäähtyneen pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään.

Suklaaganache: Paloittele suklaa kulhoon. Lämmitä kerma liedellä kiehumispisteeseen ja kaada nopeasti kulhoon suklaiden päälle. Anna seistä viitisen minuuttia. Sekoita sitten varoen, kunnes massa on tasaista ja kiiltävää. Kaada massa vuokaan hyytelön päälle ja anna kakun seistä jääkaapissa yön yli.

Tarjoa kakku huoneenlämpöisenä.



Kommentit

Lähetä kommentti