Taikina:
250 g vehnäjauhoja
60 g kaakaojauhetta
60 g tomusokeria
150 g kylmää voita paloina
1 muna (L-koko)
Punaviinimarjahyytelö:
500 g punaviinimarjoja
1 rkl vettä
80 g sokeria
5 liivatelehteä
Suklaaganache:
250 g tummaa suklaata
2½ dl kuohukermaa
Taikina: Laita tehosekoittimen kulhoon jauhot, sokeria,
kaakaojauhe ja voi ja sekoita terällä murumaiseksi. Lisää muna ja jatka
sekoitusta, kunnes seos muuttuu taikinaksi. Kääri taikina muoviin ja laita
lepäämään jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Lämmitä uuni 180 asteeseen. Kauli taikina ja aseta se
vuokaan (pohja ja reunat, irtopohjavuoka halk. 20 cm). Peitä taikina
leivinpaperilla ja täytä kuivilla herneillä, jotka toimivat painona. Paista
pohjaa 15-20 minuuttia, poista herneet ja paista vielä 5 minuuttia.
Hyytelö: Laita marjat ja vesi kattilaan. Kiehauta marjoja
samalla murskaten niitä. Paseeraa marjat ja laita takaisin kattilaan sokerin
kera. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Lämmitä
marjaseos uudelleen ja lisää liivatteet. Kaada lähes jäähtynyt hyytelö lähes
jäähtyneen pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään.
Suklaaganache: Paloittele suklaa kulhoon. Lämmitä kerma
liedellä kiehumispisteeseen ja kaada nopeasti kulhoon suklaiden päälle. Anna
seistä viitisen minuuttia. Sekoita sitten varoen, kunnes massa on tasaista ja
kiiltävää. Kaada massa vuokaan hyytelön päälle ja anna kakun seistä jääkaapissa
yön yli.
Tarjoa kakku huoneenlämpöisenä.
Upeannäköinen kakku!❤️😊
VastaaPoistaKiitos :)
Poista