Rosetit ovat vappuherkkuja, joita ei joka vuosi tule tehtyä. Tässä hieman uutta makua perinteisiin rosetteihin.
Taikina:
2 munaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
1 ½ dl maitoa
1 1/4 dl vehnäjauhoja
2 munaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
1 ½ dl maitoa
1 1/4 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl raastettua sitruunan kuorta
Paistamiseen:
n. ½ l rypsiöljyä
n. ½ l rypsiöljyä
Täyte:
2 dl kuohukermaa
300 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
3 rkl sitruunan mehua
2 rkl raastettua sitruunan kuorta
1 tl raakalakritsijauhetta
Pinnalle:
Pinnalle:
valkosuklaata
tomusokeria
Riko munat pieneen kulhoon ja vatkaa haarukalla munien rakenne rikki. Lisää sokeri, suola, maito, raastettu sitruunankuori ja lopuksi jauhot erissä siivilän läpi ja sekoittaen. Kaada öljyä pieneen kattilaan. Kuumenna öljy 170-180-asteiseksi. Laita rosettirauta hetkeksi öljyyn kuumenemaan. Nosta ylös ja valuta ylimääräiset öljyt kattilaan. Kasta rauta taikinaan. Taikina tarttuu kiinni kuumaan rautaan. Älä upota rautaa kokonaan taikinaan. Nosta rauta sitten öljyyn paistumaan ja paista rosetti kellanruskeaksi. Nosta rauta öljystä ja irrota rosetti raudasta tarvittaessa veitsenkärjen avulla. Käännä rosetti toisinpäin ja anna ylimääräisen öljyn valua talouspaperille. Anna rosettien jäähtyä.
tomusokeria
Riko munat pieneen kulhoon ja vatkaa haarukalla munien rakenne rikki. Lisää sokeri, suola, maito, raastettu sitruunankuori ja lopuksi jauhot erissä siivilän läpi ja sekoittaen. Kaada öljyä pieneen kattilaan. Kuumenna öljy 170-180-asteiseksi. Laita rosettirauta hetkeksi öljyyn kuumenemaan. Nosta ylös ja valuta ylimääräiset öljyt kattilaan. Kasta rauta taikinaan. Taikina tarttuu kiinni kuumaan rautaan. Älä upota rautaa kokonaan taikinaan. Nosta rauta sitten öljyyn paistumaan ja paista rosetti kellanruskeaksi. Nosta rauta öljystä ja irrota rosetti raudasta tarvittaessa veitsenkärjen avulla. Käännä rosetti toisinpäin ja anna ylimääräisen öljyn valua talouspaperille. Anna rosettien jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon notkistettu
tuorejuusto, sokeri, lakritsijauhe, sitruunan mehu ja raastettu kuori. Anna täytteen
seistä jääkaapissa muutama tunti ja pursota sitä sitten rosettien uriin. Aseta
kaksi täytettyä rosettia vastakkain ja koristele sulatetulla valkosuklaalla ja
tomusokerilla.
Nam! Näyttää herkullisilta!
VastaaPoistaJa maistuu herkulta ;)
Poista