Pohja:
150 g kauradigestivejä (esim. Semper)
60 g leivontamargariinia (maidoton)
Täyte:
100 g mansikoita
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
2 dl vatkautuvaa soijakermaa
2 dl soijajogurttia
2 rkl sokeria
Päälle:
100 g mansikoita
1½ dl mansikka-limemehua
2 liivatelehteä
Vuoraa irtopohjavuoka (noin 22 cm halkaisijaltaan) leivinpaperilla.
Sulata margariini. Hienonna keksit tehosekoittimessa.
Sekoita keksimurut ja sulatettu margariini keskenään. Painele seos vuoan
pohjalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Pilko mansikat. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.
Purista ne kuiviksi ja liuota kiehuvaan sitruunamehuun. Anna jäähtyä hieman. Vaahdota
soijakerma. Lisää joukkoon jogurtti, mansikat ja sokeri sekä liivateseos.
Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna
hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna mansikkamehu
ja sulata siihen puristetut liivatelehdet. Viipaloi mansikat ja asettele kakun
päälle. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos päälle ja anna hyytyä kylmässä n. 1
tunti.
Irrota kakku vuoastaan ja nosta tarjoiluvadille.
Kommentit
Lähetä kommentti