Kesäinen jogurttikakku (maidoton, gluteeniton, munaton)


Pohja:
150 g kauradigestivejä (esim. Semper)
60 g leivontamargariinia (maidoton)

Täyte:
100 g mansikoita
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
2 dl vatkautuvaa soijakermaa
2 dl soijajogurttia
2 rkl sokeria

Päälle:
100 g mansikoita
1½ dl mansikka-limemehua
2 liivatelehteä

Vuoraa irtopohjavuoka (noin 22 cm halkaisijaltaan) leivinpaperilla.

Sulata margariini. Hienonna keksit tehosekoittimessa. Sekoita keksimurut ja sulatettu margariini keskenään. Painele seos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Pilko mansikat. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Purista ne kuiviksi ja liuota kiehuvaan sitruunamehuun. Anna jäähtyä hieman. Vaahdota soijakerma. Lisää joukkoon jogurtti, mansikat ja sokeri sekä liivateseos. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.
  
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Kuumenna mansikkamehu ja sulata siihen puristetut liivatelehdet. Viipaloi mansikat ja asettele kakun päälle. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos päälle ja anna hyytyä kylmässä n. 1 tunti.
   
Irrota kakku vuoastaan ja nosta tarjoiluvadille. 

Kommentit