Suklaakakku kuin Sacher (gluteeniton JA maidoton)


Kakkupohja:
50 g maidotonta tummaa suklaata
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
2 rkl raakakaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
½ tl vaniljasokeria

Kostutus:
1 dl vaniljasokerilla ja rommiesanssilla makeutettua ja maustettua vettä

Kakkuvuokaan:
kasvipohjaista margariinia
mantelijauhoja

Väliin:
1 dl aprikoosihilloa

Täyte:
1 liivatelehti
2 dl vaahtoutuvaa soijakermaa
1 rkl aprikoosihilloa
1 rkl raakakaakaojauhetta

Kuorrutus:
1 dl soijakermaa
150 g maidotonta tummaa suklaata
1 rkl aprikoosihilloa

Raasta suklaa. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet. Siivilöi ne vaahtoon ja lisää suklaaraaste. Nostele nuolijalla tasaiseksi taikinaksi. Voitele irtopohjavuoka (halk. 18 cm) ja jauhota. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 175-asteisen uunin keskitasossa noin 30 minuuttia.

Nosta liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Vaahdota soijakerma ja lisää joukkoon kaakaojauhe. Kuumenna hillo mikrossa ja sekoita joukkoon kuivaksi puristettu liivatelehti. Sekoita liivateseos soijavaahtoon. Leikkaa kakku kahteen osaan. Nosta alin kakkupohja pestyyn ja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Kostuta pohja puolella kostutusliemellä. Levitä pohjalle aprikoosihillo. Levitä päälle soijavaahto. Aseta päälle toinen kakkulevy. Kostuta. Nosta kakku tekeytymään jääkaappiin.


Kommentit

  1. Mikä herkku, meinasin aivan pyörtyä kun näin kuvan. Hitsin dieetti!

    Upeaa sunnuntaita Henna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus vaan täytyy dieetistä joustaa ;) Ihan pikkuisen vain

      Poista
  2. Siis niin ihanan näköinen kakku! Olen itse sacherfani ja tykkään näistä muunnelmista.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti