Pohja ja kansi:
250 g maitorahkaa
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
Sekoita maitorahka ja pehmeä voi kulhossa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Pane taikina jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen. Taikinan voi tehdä jo edellisenä päivänäkin jääkaappiin.
Täyte:
3 isoa sipulia suikaileina
1 rkl voita
3 kananmunaa
2 dl kermaa
100 g ruohosipulituorejuustoa
suolaa ja pippurisekoitusta
Kuullota sipulit kevyesti voissa ja anna jäähtyä hetki. Sekoita kulhossa munat, kerma ja tuorejuusto. Lisää sekaan jäähtyneet sipulit ja mausta suolalla ja pippurilla.
Jaa taikina kahteen osaan niin, että toinen puoli on hieman suurempi. Kauli suurempi osa pyöreäksi ja aseta se irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Lisää päälle täyte. Kauli pienempi taikina kanneksi. Aseta kansi päälle, leikkaa reunoista ylimääräiset taikinat ja tee ylimääräisestä taikinasta koristeita piirakan pintaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista.
250 g maitorahkaa
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
Sekoita maitorahka ja pehmeä voi kulhossa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi. Pane taikina jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen. Taikinan voi tehdä jo edellisenä päivänäkin jääkaappiin.
Täyte:
3 isoa sipulia suikaileina
1 rkl voita
3 kananmunaa
2 dl kermaa
100 g ruohosipulituorejuustoa
suolaa ja pippurisekoitusta
Kuullota sipulit kevyesti voissa ja anna jäähtyä hetki. Sekoita kulhossa munat, kerma ja tuorejuusto. Lisää sekaan jäähtyneet sipulit ja mausta suolalla ja pippurilla.
Jaa taikina kahteen osaan niin, että toinen puoli on hieman suurempi. Kauli suurempi osa pyöreäksi ja aseta se irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Lisää päälle täyte. Kauli pienempi taikina kanneksi. Aseta kansi päälle, leikkaa reunoista ylimääräiset taikinat ja tee ylimääräisestä taikinasta koristeita piirakan pintaan. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen vuoasta irrottamista.
Kommentit
Lähetä kommentti