Kermainen broilerikastike ja punajuuri-auraröstit

Hyvää Suomesta ja Ruoka.fi haastoivat ruokabloggareita tekemään Suomen parasta kotiruokaa. Haastetehtävässä tuli käyttää vähintään kolmea Hyvää Suomesta -merkittyä ruoka-ainesta. Tässä minun versioni tuosta ruuasta ja äänestämään pääsee tästä linkistä. Äänestäessä osallistut myös arvontaan :)

Kermainen broilerikastike ja punajuuri-auraröstit


Ainekset

Määrä Aines
Kermainen broilerikastike:
430 g broilerin ohutleikettä (Rainbow: Hyvää Suomesta)
150 g aamiaispekonia (Pajuniemi: Hyvää Suomesta)
140 g purjoa
2 dl kuohukermaa (SataMaito: Hyvää Suomesta)
1 rkl ketsuppia
1 tl curry-jauhetta
ripaus suolaa
paistamiseen voita (SataMaito: Hyvää Suomesta) 
Punajuuri-auraröstit:
4 punajuurta
5 keskikokoista, kiinteää perunaa
1 sipuli
45 g Aurajuustoa (Valio: Hyvää Suomesta)
2 tl kuivattua ruohosipulia
ripaus suolaa
paistamiseen voita (SataMaito: Hyvää Suomesta)

Valmistusohje

Kermainen broilerikastike:

Broileri suikaloidaan reiluiksi paloiksi sekä pekoni ja purjo ohuiksi suikaleiksi. Broileri ruskistetaan kevyesti voissa pannulla ja joukkoon lisätään purjo ja pekoni. Niiden annetaan kypsyä pieni hetki, jonka jälkeen pannuun lisätään curry, ketsuppi, suola ja kuohukerma. Kastikkeen annetaan hautua pieni hetki.

Punajuuri-auraröstit:

Perunat ja punajuuret kuoritaan. Punajuuret keitetään vedessä lähes kypsäksi ja perunat puolikypsiksi. Kuorittu sipuli, punajuuret, perunat ja aurajuusto raastetaan karkeaksi raasteeksi. Raasteet sekoitetaan tasaiseksi ja maustetaan. Raastetaikinasta pyöritellään kahdeksan palloa, jotka painellaan pihveiksi. Pihvit paistetaan voissa miedolla lämmöllä kypsiksi ja pinnalta rapeiksi.


Mitä suomalainen ruoka minulle merkitsee? Kun teen ruokaa kotona, haluan sen olevan turvallista ja maistuvaa koko perheelle. Tiedän, millaisissa olosuhteissa suomalainen ruoka-aines valmistuu ja käsitellään, joten voin olla varma, kun ostan Suomessa tuotettua ja valmistettua ruokaa, että annan perheelleni vain parasta. Minun ei tarvitse pelätä raaka-aineiden sisältävän kiellettyjä kemikaaleja tai lääkeainejäämiä. Ruoka on hyvää ja tuoretta. Voin olla luottavaisin mielin ja mikä parasta, tuen samalla myös suomalaista työtä ja osallistun omalta osaltani kuljetuksista aiheutuvien päästöjen vähentämiseen. Suomalainen ruoka merkitsee minulle siis turvaa, laatua ja hyvää makua :)

Kommentit