Pohja:
5 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
50 g suolapähkinöitä rouhittuna
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon varovasti nuolijalla käännellen jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe sekä rouhitut suolapähkinät. Paista halkaisijaltaan 20 cm vuoassa (voideltu, korppujauhotettu) 165 asteessa kypsäksi.
5 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1½ tl leivinjauhetta
50 g suolapähkinöitä rouhittuna
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon varovasti nuolijalla käännellen jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe sekä rouhitut suolapähkinät. Paista halkaisijaltaan 20 cm vuoassa (voideltu, korppujauhotettu) 165 asteessa kypsäksi.
Täyte 1:
1½ prk säilykepäärynöitä
Päärynät raastetaan karkeaksi raasteeksi.
Kinuskikastike:
1½ dl kuohukermaa
1½ dl fariinisokeria
Keitä kermaa ja fariinisokeria paksupohjaisessa kattilassa 5 - 10 min.
Täyte 2:
1½ dl kinuskikastiketta
1½ dl kuohukermaa
3 liivatelehteä
tilkka säilykepäärynöiden lientä
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon kinuskikastike. Kuumenna säilykepäärynöiden lientä ja liuota liotetut liivatelehdet siihen. Sekoita liivate ohuena nauhana kinuskikermavaahdon joukkoon.
Kostutukseen;
säilykepäärynän lientä
5 tippaa vaniljatoffee-esanssia
Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kokoa kakku tarjoiluvadille apuna käyttäen irtoreunusta. Laita alin kakkulevy muottiin, kostuta ja laita puolet ensimmäisestä sekä toisesta täytteestä. Tee toinen kerros samoin ja lopuksi aseta viimeinen kerros ja kostuta.
Päälle:
1 dl kuohukermaa vaahdotettuna
sokerimassaa
marsipaania
pastavärejä
Kuorruta kakku vaahdotetulla kermalla. Koristele kakku sokerimassakuorrutteella, sokerimassakukilla sekä marsipaanivarsilla ja -lehdillä.
1½ prk säilykepäärynöitä
Päärynät raastetaan karkeaksi raasteeksi.
Kinuskikastike:
1½ dl kuohukermaa
1½ dl fariinisokeria
Keitä kermaa ja fariinisokeria paksupohjaisessa kattilassa 5 - 10 min.
Täyte 2:
1½ dl kinuskikastiketta
1½ dl kuohukermaa
3 liivatelehteä
tilkka säilykepäärynöiden lientä
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon kinuskikastike. Kuumenna säilykepäärynöiden lientä ja liuota liotetut liivatelehdet siihen. Sekoita liivate ohuena nauhana kinuskikermavaahdon joukkoon.
Kostutukseen;
säilykepäärynän lientä
5 tippaa vaniljatoffee-esanssia
Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Kokoa kakku tarjoiluvadille apuna käyttäen irtoreunusta. Laita alin kakkulevy muottiin, kostuta ja laita puolet ensimmäisestä sekä toisesta täytteestä. Tee toinen kerros samoin ja lopuksi aseta viimeinen kerros ja kostuta.
Päälle:
1 dl kuohukermaa vaahdotettuna
sokerimassaa
marsipaania
pastavärejä
Kuorruta kakku vaahdotetulla kermalla. Koristele kakku sokerimassakuorrutteella, sokerimassakukilla sekä marsipaanivarsilla ja -lehdillä.
Kaunis kakku:)
VastaaPoistaKiitos :D
Poistavoi nami mikä herkkukakku. veikkampa että ei montaa tuntia mulla happanis tuommonen :D
VastaaPoistaVikkelästi se on kadonnut jonnekin :D
Poista