Keltainen sitruunapiirakka

Pirkan ruoka-lehdestä löytyi herkullinen sitruunapiirakan ohje.



Täyte:
3 dl vettä
3  kananmunankeltuaista
n. 1 dl sokeria
4 rkl maissitärkkelysjauhoja
1/2  sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu
1 rkl  voita



Marenki:
3   kananmunanvalkuaista
1 dl  sokeria


Pohja:         
1/2 pkt (200 g) murotaikinaa (pakaste)





Valmista ensin täyte. Sekoita kaikki täytteen ainekset pinnoitetussa kattilassa ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen. Anna kiehua pari minuuttia. Jäähdytä kiisseli.

Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja vuoraa sillä piirasvuoka (halkaisija noin 22 cm). Pistele taikinaan haarukalla reikiä ja paista 225 asteessa 10-12 minuuttia, kunnes pohja on saanut hiukan väriä. Levitä jäähtynyt kiisseli piiraspohjalle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri joukkoon muutamassa erässä. Levitä marenki lusikalla muotoillen kiisselin pinnalle. Paista vielä 5-8 minuuttia eli kunnes marenki on vähän ruskistunut.

Kommentit

Lähetä kommentti