Täyte:
3 dl vettä
3 kananmunankeltuaista
n. 1 dl sokeria
4 rkl maissitärkkelysjauhoja
1/2 sitruunan
kuori raastettuna
1 sitruunan
mehu
1 rkl voita
Marenki:
3 kananmunanvalkuaista
1 dl sokeria
Pohja:
1/2 pkt (200 g) murotaikinaa (pakaste)
Valmista ensin täyte. Sekoita kaikki täytteen ainekset
pinnoitetussa kattilassa ja kuumenna seosta koko ajan sekoittaen. Anna kiehua
pari minuuttia. Jäähdytä kiisseli.
Sulata murotaikina pakkauksen ohjeen mukaan ja vuoraa sillä
piirasvuoka (halkaisija noin 22 cm). Pistele taikinaan haarukalla reikiä ja
paista 225 asteessa 10-12 minuuttia, kunnes pohja on saanut hiukan väriä.
Levitä jäähtynyt kiisseli piiraspohjalle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri joukkoon
muutamassa erässä. Levitä marenki lusikalla muotoillen kiisselin pinnalle.
Paista vielä 5-8 minuuttia eli kunnes marenki on vähän ruskistunut.
Sitruunapiirakka on mun lemppari!
VastaaPoista