Sokerisormet:
6 keltuaista
130 g sokeria
4 valkuaista
60 g perunajauhoja
70 g vehnäjauhoja
päälle tomusokeria
Vatkaa keltuaiset ja ¼ sokerista vaahtomaiseksi. Sokerin
on liuettava täysin. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää samalla loput
sokerista. Sekoita perunajauhot valkuaisvaahtoon. Lisää sitten vaahtoon
keltuaismassa ja lopuksi jauhot. Vaahdon on sekoittamisen aikana pysyttävä
kovana ja kuohkeana, jotta sormet säilyttävät paistettaessa muotonsa. Vuoraa
pelti 10 cm:n levyisillä leivinpaperikaistaleilla. Pursota taikinasta ”sormia”,
jotka paksunevat kummastakin päästä. Seulo sormien päälle pienellä siivilällä
tomusokeria. Paista sormia 180 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia, eli kunnes ne
ovat kullankeltaisia. Irrota sormet paperista vetämällä kaistaleita pöydän
reunaa vasten. Näin sormet irtoavat itsestään eivätkä hajoa.
Kakkupohja:
2 munaa
50 g hienoa sokeria
1/6 tl raastettua sitruunan kuorta
50 g vehnäjauhoja
10 g perunajauhoja
30 g voita
Vatkaa munat, sokeri ja sitruunankuori lämpimäksi ja
vaahtomaiseksi vesihauteessa. Ota kulho vesihauteessa ja vatkaa massaa kylmäksi
5-8 minuuttia, kunnes se on kreemimäistä. Sirota jauhot hitaasti massaan ja
sekoita. Sulata voi, valuta se ohuena nauhana seokseen ja sekoita. Aseta
kakkurengas (halk. 26 cm) leivinpaperin päälle, kaada massa renkaan sisään ja
tasoita pinta. Paista 190-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Anna pohjan
jäähtyä paistamisen jälkeen ja irrota veitsellä kakkurenkaan reunoista.
Kreemi:
6 liivatelehteä
½ dl maitoa
90 g sokeria
2 keltuaista
ripaus suolaa
1 vaniljatangon sisus
2 cl appelsiinilikööriä
2 valkuaista
5 dl kermaa
Pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä. Sekoita keskenään
maito, puolet sokerista, keltuaiset, suola ja vaniljatangon sisus ja sekoita
aineksia kauhalla vesihauteessa, kunnes kreemi alkaa saota. Kreemi on valmista,
kun se pysyy kauhalla ja puhallettaessa sen pintaan syntyy ”vanteita”. Ota
kattila vesihauteessa, lisää likööri ja vatkaa kreemi kylmäksi. Vaahdota
yhdessä kulhossa valkuaiset ja loput sokerista sekä toisessa kulhossa kerma
kovaksi vaahdoksi. Liuota liivatelehdet kattilassa pienessä tilkassa vettä
lämmittäen. Lisää peruskreemiin ensin valkuaisvaahto, sitten kermavaahto ja
lopuksi liivate.
Rommisiirappi:
2 cl rommia
2 cl veteen keitettyä sokerilientä (1:2)
Sekoita keskenään rommi ja sokeriliemi.
Kakun kokoaminen:
Aseta kakkupohja kakkurenkaan (halk. 26 cm) reunuksen
sisään kakun kokoamista varten. Levitä kreemiä kakkupohjalle. Asettele päälle
sokerisormia. Sivele rommisiirappia sokerisormien pintaan. Levitä päälle uusi
kreemikerros ja sokerisormia, kostuta ne rommisiirapilla. Levitä päälle loppukreemi
ja anna kakun hyytyä jääkaapissa.
Koristeluun:
2 dl kermaa
1 rkl sokeria
80 g paahdettuja mantelilastuja
1 appelsiinin suikaloitu kuori
Vaahdota kerma ja sokeri. Poista kakkurengas kakun
ympäriltä ja voitele kakun pinta kermavaahdolla. Merkitse kermapintaan 16 palan
ääriviivat ja koristele kukin pala kermaruusukkeella ja sokerisormella.
Ripottele pintaan ja reunoille mantelilastuja ja appelsiinisuikaleita.
Voi miten komea kakku!! Tuostapa kun saisi maistiaisia!!
VastaaPoistaOnneksi olkoon sinulle ja voittoisalle kakullesi vielä tätäkin kautta !
VastaaPoistaSitä saa tuosta ihan 'naapurista' - mahdottoman hyvää!
Laitoin YV:n sillä tarvi......
Hyvää Pääsiäisen jatkoa !
http://nami-hiiri.vuodatus.net
Monivaiheinen ja näyttävä kakku. Varmasti hyvää!
VastaaPoistaHyvää on, mutta usein ei viitsi tehdä. Menee näet aikaa valmistaa :D
Poista