Tällaisella herkulla osallistuin Leivontafoorumin tammikuun haasteeseen.
Pohja:
4 munanvalkuaista
2,5 dl sokeria
4 tippaa etikkaa
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri ja vatkaa hyvin. Tipauta etikka joukkoon ja sekoita. Levitä marenkiseos leivinpaperille uunipellille ja paista 130-140 asteessa noin tunti.
4 munanvalkuaista
2,5 dl sokeria
4 tippaa etikkaa
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri ja vatkaa hyvin. Tipauta etikka joukkoon ja sekoita. Levitä marenkiseos leivinpaperille uunipellille ja paista 130-140 asteessa noin tunti.
Kreemi:
4 munankeltuaista
1 dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 dl vispikermaa
125 g margariinia
Sekoita keltuaiset, sokeri, jauhot ja kerma hyvin kattilassa. Lämmitä seosta varoen kevyesti käsin vatkaten, kunnes se saostuu. Lisää joukkoon margariini käsin vatkaten. Anna jäähtyä.
Päälle:
3 dl vispikermaa
1 patukka Daimia
Kakun kokoaminen:
Jaa jäähtynyt marenkipohja kahteen osaan. Laita kreemi alaosan päälle ja ripottele päälle 1/3 murskatusta Daim-patukasta. Nosta toinen marenkipohjan puoli päälle ja levitä sille kermavaahto. Ripottele lopuksi loput Daim-murskasta.
Herkullisen näkönen:)
VastaaPoistaOi,oi, löytyipä täältä paljon ihania reseptejä :) Liityin lukijaksi, että löydän tänne herkkuen ääreen uudelleen :)
VastaaPoista