Torta di Pasqua


Torta di Pasqua on perinteinen italialainen pääsiäisleivonnainen Abruzzon (Keski-Italian itärannikolla) alueella.

(ohjeesta tulee kaksi kakkua)

Taikina:
200 g sokeria
3 munaa
440 g puolikarkeita vehnäjauhoja
255 g kylmää voita
1 rkl sitruunan kuorta

Täyte:
5 munaa eroteltuna
150 g sokeria
675 g ricottaa hyvin valutettuna
kolmen sitruunan kuori
1 rkl puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl maissitärkkelystä

Päälle:
tomusokeria



Taikina: vispaa isossa kulhossa sokeri ja munat, kunnes seos on vaaleaa. Sekoita toisessa kulhossa puolet jauhoista, sitruunan kuori ja voi keskenään haarukalla, anna voin jäädä pieniksi paloiksi. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikinaa varovasti ja lisää vähitellen loput jauhot.

Kaada taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Jos taikina on liian tahmeaa, lisää jauhoja vähän kerrallaan. Muotoile taikina varoen palloksi. Kääri taikina muovikelmuun ja pidä jääkaapissa vähintään 1 tunti.

Täyte: vispaa keltuaiset ja sokeri keskenään suuressa kulhossa, kunnes seos on vaaleaa. Sekoita ricotta varovasti joukkoon, kunnes seos on tasainen. Lisää sekaan sitruunan kuoret, jauhot ja maissitärkkelys. Vispaa erillisessä kulhossa munanvalkuaisia kunnes vaahto pitää muotonsa ja lisää vaahto varovasti täyteseokseen.

Lämmitä uuni 150 asteeseen. Rasvaa ja jauhota kaksi kakkuvuokaa. Ota taikina jääkaapista. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan. Kaulitse molemmista kaulimella ohut levyt. Laita molempiin kakkuvuokiin taikinalevy ja jätä taikinaa roikkumaan reunojen yli.

Täytä vuoat ricottatäytteellä ja kääntele ylimääräinen taikina varovasti täytteen päälle muodostamaan kansi.

Paista noin 1 tunti tai kunnes kakut ovat kullan värisiä. Anna kakkujen jäähtyä täysin ennen kuin irrotat vuoista. Pidä jääkaapissa ainakin 6 tuntia ennen tarjoilua. Ripottele päälle koristeeksi tomusokeria.


Edit 16.4.2016

Kakku sijoittui Leivontafoorumin haasteessa palkintosijoille ja sain Valiolta tällaiset ihanuudet palkinnoksi:


Kommentit

  1. Onneksi olkoon hyvästä sijoituksesta tasokkaassa Leivontafoorumin maalishaasteessa!
    Hugs
    n-h

    VastaaPoista

Lähetä kommentti